پيامکهاي اين ديدار
رهبر انقلاب: بايستي عوامل اقتدار کشور را حفظ کرد؛ نيروهاي مسلح، سپاه، بسيج، عناصر مؤمن و حزباللهي. دشمن از سپاه بدش ميآيد؛ معلوم است که شرط وشروط ميگذارد دربخشهاي مختلف؛ اينکه بگويند شرط اين کار اينست که سپاه مثلاً درمسائل منطقهاي شرکت نکند، اين يعني عوامل اقتدار خودتان را وارد ميدان نکنيد. اين مثل اينست که بگويند تيم کشتي شما در مسابقات جهاني شرکت داده ميشود بشرط اينکه دوسه کشتيگير قَدَر را در تيم ملي نگذاريد؛ اين معنايش اينست که بياييد براي شکست خوردن. ما بايد بعکس عمل کنيم.
رهبر انقلاب: «تأثير تعيينکنندهي انسجام و وحدت ملي» در موفقيتهاي چهار دههي اخير از تجربههاي جمهوري اسلامي است؛ بايد از اين تجربهي موفق در ادارهي کشور استفاده کرد؛ البته «وحدت» منافاتي با اعلام مخالفت با سياستهاي دستگاهها ندارد اما نبايد در زمينهي مسائل کلان در کشور کشمکش و بگومگو باشد/ نبايد کشور را دوقطبي کرد. نبايد مردم را به دو دسته تقسيم کرد؛ مثل آن حالتي که در سال ??، متأسفانه رئيسجمهور وقت، مردم را به دو دستهي مخالف و موافق تقسيم کرد.
رهبر انقلاب: در برجام به مسئولاني که پيگير اين مسئله بودند اعتماد داشتيم و داريم، چراکه آنها را خودي و مؤمن ميدانيم اما در همين ماجرا در مواردي به علت اعتماد به حرف طرف مقابل از مسائلي صرفنظر کرديم يا اهتمام لازم را به خرج نداديم که در نتيجه خلأهايي باقي ماند که دشمن درحال استفاده است/ وزير امور خارجه که مخالف مذاکرات نيست اما چون انسانِ «متدين، باوجدان و داراي احساس مسئوليت» است، در نامه به مسئولان اروپايي موارد مختلف «نقض روح و جسم برجام» را تشريح کرده است.
رهبر انقلاب: «اعتماد نکردن به دشمن» از تجربههاي اساسي در مديريت کشور است که بايد به آن توجه کامل شود. ميتوانستيم به دشمن اعتماد نکنيم اما در جاهايي به عللي مثلاً براي گرفتن بهانه از دست آمريکاييها کوتاه آمديم که البته بهانه گرفته نشد و ضربه هم خورديم. هرجا عرصهي کار با بيگانگان است بايد با دقت، وسواس و احتياط کامل وارد شد و در لحن و بيان هم بهگونهاي سخن گفت که اعتماد به دشمن در آن احساس نشود، زيرا هم در داخل و هم نزد بيگانگان تأثير منفي خواهد داشت.
رهبر انقلاب: اخيراً در حرفهاي آمريکاييها عليه ما، مسئلهي «بيثباتسازي منطقه» يک عنواني شده است؛ اولاً اين منطقه به شما چه ربطي دارد؟ ثانياً بيثباتکنندهي اين منطقه شماييد. آمريکا و عمال آمريکا منطقه را بيثبات کردهاند؛ داعش را چه کسي بهوجود آورد و تقويت کرد؟ ادعاي ائتلاف عليه داعش هم دروغ است؛ بله، اينها با کنترلنشدگي داعش مخالفند اما داعش کنترلشدهاي که دست خودشان باشد، اين را ميخواهند. اگر کسي بخواهد اين پديده را نابود کند، جداً جلويش ميايستند.
رهبر انقلاب: اگر بخواهيم کشور را درست اداره کنيم و فرصتها و تهديدها را مديريت کنيم و از سرمايههاي ملي و ظرفيتهاي کشور بهره ببريم و راه را از بيراهه تشخيص دهيم، احتياج است ملاک تصميمگيري را درست انتخاب کنيم. ملاک تصميمگيري، تأمين منافع ملي است. منافع ملي آن وقتي واقعاً منافع ملي هستند که با هويت ملي و انقلابي ملت ايران در تضاد نباشند.
رهبر انقلاب، عصر امروز در ديدار مسئولان نظام: مردم در انتخابات به هرکسي رأي دادند، همهشان يک کار مشترک انجام دادند؛ اين کار مشترک اظهار اعتماد به نظام اسلامي براي انتخاب مسئول اجرايي کشور بود؛ اين خيلي با ارزش است. از لابهلاي اين کار مشترک حرفهايي درنياوريم جوري که اصل اين حرکت را ضايع کنيم. اينکه ملت ايران را تقسيم کنيم که به اين موضوع آري گفتند و ...؛ نه، مردم فقط اشخاص را معين کردند.
در هفدهمين روز از ماه مبارک رمضان، ديدار مسئولان و کارگزاران نظام و جمعي از مديران ارشد دستگاههاي مختلف کشور با رهبر انقلاب، هم اکنون در حال برگزاري است.
برای دیدن فایل pdf کامل سخنرانی اینجا کلیلک کنید
منبع:khamenei.ir